ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παντελής Μπούμπουρας
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Παντελής Μπούμπουρας είναι Έλληνας επιχειρηματίας που κατάγεται απο την Λήμνο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ουκρανία.

Παντελής Μπούμπουρας ήρθε πρώτη φορα στην Ουκρανία το 1995 ως συνεργάτης της κατασκευαστικής εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. Μαζί, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση πολλών έργων στην Ελληνική Πλατεία την Οδησσό. Μια εμπειρία που άνοιξε την πόρτα για την περαιτέρω συμμετοχή του στην οικοδομική δραστηριότητα.

Το 1997, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ουκρανία, ο κ. Μπούμπουρας ίδρυσε την εταιρεία "Gefest" με έδρα την Οδησσό. Σήμερα, μετά από πάνω από 20 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας και συνεχούς ανάπτυξης, η "Gefest" συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών της Ουκρανίας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών, ο Παντελής Μπούμπουρας, μαζί με άλλους εμπνευστές, δημιούργησε το Σύνδεσμο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία το 2014 και εξελέγη Πρόεδρος του ίδιου το 2015. Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του, εργάζονται για να δημιουργήσουν μια στερεή βάση για επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ουκρανία και την Ελλάδα, ο Παντελής Μπούμπουρας συμμετέχει ενεργά σε πληθώρα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, όπως η χρηματοδότηση σχολείων, οργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, παροχή βοήθειας σε νοσοκομεία και οικογένειες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Ο Παντελής Μπούμπουρας πιστεύει ακράδαντα ότι "ο άνθρωπος πρέπει να δίνει πίσω στην κοινωνία στην οποία ζει". Ακολουθώντας αυτή την αρχή, το 2016 ο κ. Μπούμπουρας ίδρυσε το «Ίδρυμα Μπούμπουρα», ενα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Οδησσό της Ουκρανίας. Το Ίδρυμα προωθεί τη φιλανθρωπία, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την επιστήμη και λειτουργεί ως παράγοντας γεφύρωσης μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

Ο Παντελής Μπουμπούρας κατευθύνει όλη του την ενέργεια του στη δημιουργία δεσμών φιλίας, υποστήριξης και ενότητας μεταξύ των δύο εθνών.
Ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες του, Ελληνικές και Ουκρανικές αρχές έχουν τιμήσει τον Παντελή Μπούμπουρα με βραβεία και διακρίσεις. Μερικά από αυτα είναι:

• Παράσημο Γρ. Μαρασλή από τον Δήμο Οδησσού (2006).
• Επίτιμος Προξένος της Ελλάδας στην Κριμαία (2012).
• Πανεθνικό Βραβείο “Άνθρωπος της Χρονιάς” (2013).
• Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού (απο το 2014).
• Επίτιμο μετάλλιο από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας για την προσφορά του στον Ουκρανικό στρατό (2016).
• Επίτιμο μετάλλιο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη Ελληνισμού (2016).
• Παράσημο του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ γ’ βαθμού για την υπηρεσία του στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (2016).
• Βραβείο απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος για την συμβολή του στην παιδεία, στην εκπαίδευση, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και στις αξίες του ελληνισμού (2016).

Ιωάννης Κυριακόπουλος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος εργάζεται σήμερα ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς στο Κίεβο της Ουκρανίας. Έχει μεγάλη εμπειρία ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Βουλγαρίας, Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Ρουμανίας και Πρόεδρος της Τράπεζας Τίρανα.

Προηγουμένως ο κ. Κυριακόπουλος κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Τραπεζιτών για 2 χρόνια, καθώς και ηγετικούς και διοικητικούς ρόλους στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λονδίνο.

Ο κ. Κυριακόπουλος έχει επίσης υπηρετήσει στην Hellenic Seaways ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για 5 χρόνια διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της εταιρείας προς το υψηλό αναπτυξιακό προφίλ της.

Ο κ. Κυριακόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία στον διεθνή τραπεζικό τομέα, στην διαχείριση πλούτου (περιουσιακών στοιχείων), επενδυτική τραπεζική, δάνεια, επιχειρηματική στρατηγική, συμβουλευτικές υπηρεσίες, οικονομικά ρίσκα, ανάλυση πιστώσεων και τεχνογνωσία των αναδυόμενων αγορών.

Ο Ιωάννης Κυριακόπουλος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διαχείριση Επενδύσεων από το Cass Business School και μεταπτυχιακό στη Μηχανολογία από το City University του Λονδίνου.

Ο κ. Κυριακόπουλος διαμένει στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Γεώργιος Ασήμης

Ο Γεώργιος Ασήμης είναι ο ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Alsvit που ιδρύθηκε το 2006. Ο όμιλος έχει αποκτήσει μια αξιόπιστη φήμη στο πλαίσιο της διεθνούς κατασκευαστικής βιοµηχανίας, με γραφεία στην Ουκρανία, Ελλάδα, Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κος Ασήμης έχει αποκτήσει ευρεία εμπειρία κατά την διάρκεια της καριέρας του, όχι μόνο στον τομέα των Κατασκευών και στην Διαχείριση Ακινήτων, αλλά και στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα για τα REO ακίνητά τους, μέσω της νομικής του εταιρείας “Liga Trust”.

Ο Γεώργιος Ασήμης κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το State University of Management της Μόσχας.

PANAGIOTIS KOURAKOS-MAVROMICHALIS
Νόμιμος εκπρόσωπος

Ό Παναγιώτης Κουράκος-Μαυρομιχάλης είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιέργειας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην Ουκρανία. Παράλληλα διατηρεί δραστηριότητα στο χώρο του Real Estate αλλά και της εστίασης με το εστιατόριο που διατηρεί, να είναι ο αντιπροσωπευτικότερος εκπρόσωπος των Ελληνικών γεύσεων στο Κίεβο.

Ο κος Κουράκος-Μαυρομιχάλης έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος του ομίλου Eurobank για πάνω από μια δεκαετία ως επικεφαλής σε διάφορες θέσεις ευθύνης, με πιο πρόσφατη την Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας της τράπεζας Universal, θυγατρικής του ομίλου Eurobank στην Ουκρανία.

Η προηγούμενη εμπειρία του περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης στην Eurobank Property Services στην Ουκρανία, την Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και υπήρξε Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση για 8 συνεχόμενες χρονιές.